sobota, 1. júna 2013

Tvarohový mrežovník - trocha iný Cheesecake

"Cheesecake" našej babky - chutí po citróne a višniach 

24 porcií - na veľký plech

Ingrediencie
cesto
* 400 g polohrubej múky
* 250 g palmarín
* 2 vajcia
* 250 g práškový cukor
* 1 bal. prášok do pečiva
* 2 bal. vanilkový cukor

tvarohová plnka:
* 1 kg jemného tvarohu
* 8 veľkých lyžíc práškového cukru
* 2 vajcia
* kôra z jedného citróna 

Ozdobenie a harmóniu chuti dotvoria višne





Postup prípravy:
1. Všetky suroviny na cesto spolu zmiešame a vymiesime si cesto, ktoré rozdelíme na dve časti. Jednu väčšiu, ktorá pôjde na spodok a boky. Z menšej časti si spravíme vrch mrežovníka.

2. Väčšiu časť cesta si rozvaľkáme a dáme na vymastený a múkou vysypaný plech, tak aby cesto bolo aj po bočných stranách plechu. 

3. Pripravíme si plnku, ktorú dáme na cesto. 

4. Rozvaľkáme si druhú časť cesta a narežme ho na pásiky, ktoré uhlopriečne ukladáme na vrch koláča (na plnku)

5. Do vzniknutých medzier poukladáme višne - koláč krásne oživia a dodajú mu sviežu chuť.

6. Koláč pečieme cca 25 minút pri teplote 200C resp. pokiaľ nebude vrch koláča mať zlato-hnedú farbu. Po vychladnuté koláč posypeme práškovým cukrom a nakrájame. 


Takto nám vznikne 24 porcií výborného koláča, ktorý aj zasýti :)
mňam

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára