štvrtok, 23. mája 2013

Ovocný krémeš - mňam


Ingrediencie / potrebujeme:
* 2 bal. lístkové cesto
* 500 g ovocia (višní, čerešní borievok - podľa chuťi)
alebo 2 sklá (cca 300ml) zavaraných višní
* cukor (2-3 lyžice podľa chuti)
* 2 bal. zlatý klas
* 2 bal šľahačky v prášku (alebo 2 x 250 ml šľahačkovej smotany)
* 2 bal. stužovač šľahačky
* 1 bal. vanilkový cukor

Postup prípravy:
1.
Lístkové cesto - prvé cesto rozvaľkáme dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, popicháme ho vidličkou a dáme piecť podľa návodu ( cca 15 minút pri teplote 200C)
Druhé lístkové cesto rozvaľkáme a porežeme na štvorce - tak ako budeme neskôr krémeš krájať. poukladáme ich na plech a tiež upečieme.


2. Do hrnca si dáme ovocné kompóty, objem by sme mali dosiahnuť cca 600-700ml. pridáme cukor a varíme, ak sa nám zmes jemne zohreje pridáme rozmiešaný zlatý klas, ktorý sme si rozmiešali v pohári s trochou vody.
A varíme pokiaľ nám nezhustne. Odstavíme a necháme mierne vychladnúť.

Po vychladnutí natrieme na spodný plát upečeného lístkového cesta a dáme do chladničky trocha stuhnúť.


3. V miske si pripravíme šľahačku s vanilkovým cukrom a stužovačom šľahačky a nanesieme na ovocnú zmes.
Na záver poukladáme navrch upečené kocky lístkového cesta a pocukrujeme práškovým cukrom.
Dáme ho do chladničky schladiť ( najlepšie na celú noc a ráno už môžeme maškrtiť) 

A koľko nás to všetko stálo?


mňam

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára