nedeľa, 24. februára 2013

Višňovo - tvarohová torta

suroviny sú určené na veľký obdĺžnikový plech

Ingrediencie
cesto:
* 100 g masla (palmarín)
* 120 g práškového cukru
* 1/2 bal. vanilkového cukru
* 2 ks vajec
* 50 g maizény (kukuričný škrob)
* 150 g polohrubej múky
* 1/2 bal. prášku do pečiva

plnka:
* 7 dcl zavaraných (alebo 500 g čerstvých) vykôstkovaných višní
* 4 ks vajec
* 150 g masla (palmarín)
* 150 g práškového cukru
* 1 bal. vanilkového cukru
* 750 g tvarohu
* 50 g maizény

+ želatina so šťavou s višní

Postup prípravy : 
cesto:
Maslo s cukrom vymiešame, pridáme vanilkový cukor, vajcia, múku premiešanú s maizénou a práškom do pečiva. Všetko spolu dobré vypracujeme.
Tortovú formu vymastíme, vysypeme múkou a naplníme cestom. Pečieme vo vyhriatej rúre 15 minút pri teplote cca 200C (cesto predpečieme)

plnka:
Maslo zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a žĺtkami. Primiešame tvaroh a tuhý sneh z bielkov. Nakoniec pridáme odkvapkané višne a maizénu. 
Plnku navrstvíme ba predpečené cesto a pečieme ešte asi hodinu pri teplote cca 180C.

Hotovú tortu polejeme želatinou, ktorú si pripravíme so šťavy z višňového kompótu a želirovacej hmoty.