nedeľa, 20. januára 2013

Cesto na rezance


Ingrediencie
* 500 g hrubej múky
* 1 vajce
* soľ
* cca 200 ml vody

Postup prípravy

1) Na dosku preosejeme múku, urobíme do nej jamku, pridáme trocha soli, vajce a spracujeme na cesto.

2) Postupne prilievame vodu, a keď už máme všetko zmiešané a cesto dosť husté, vymiesime ho poriadne do tuha. Za stáleho miesenia cesto sformujeme na bochník a necháme ho chvíľu odpočívať. 

3) Potom ho natenko vyvaľkáme (pri vaľkaní poprašujeme múkou) a necháme zaschnúť. Zaschnuté cesto pokrájame  na širšie pásy, ktoré poukladáme na seba a pokrájame na široké rezance, aké hrubé máme cesto t.j aby boli okrúhle.

4) Pripravené rezance vhodíme do vriacej osolenej vody, zamiešame, a keď vyjdu na povrch, vyberieme ich a necháme dobre odkvapkať. 

5) Varené  rezance môžeme preliať horúcou vodou. Odkvapkané rezance pomastíme a pripravíme podľa chuti.