sobota, 27. októbra 2012

Bryndzové pirohy



Ingrediencie
* 1 kg zemiakov
* 300 g hrubej múky
* 1 vajce
* soľ
* 500 g bryndze
* 80 g údenej slaniny
* kôpor

Postup prípravy:
Zemiaky uvarené v šupke olúpeme a pretlačíme. (Asi 200 g odložíme do plnky.) Pridáme múku, vajce, soľ a vypracujeme cesto. 
Dosku pomúčime, cesto vyvaľkáme a pokrájame na obdlžníčky, ktoré naplníme polovicou bryndze premiešanej s 200g zemiakmi, preložíme, a dookola stlačíme a vo vriacej vode uvaríme.
Uvarené vyberieme, posypeme zvyšnou bryndzou, nadrobno posekaným kôprom a polejeme rozškvarenou slaninou.
Plnka: Zemiaky premiešame s polovicou bryndze.